Certificeren 2017

Deelname certificeren 2017

Deelname Certificeren 2017

1 x Winkeldeelname 2017 € 50,00

Je winkel verkoopt UAD-geneesmiddelen. Dankzij jouw winkel worden veel klanten geholpen. Maar wist je dat je hiervoor aan een aantal wettelijke eisen moet voldoen? Het verkopen van UAD-geneesmiddelen brengt nu eenmaal een grote verantwoordelijkheid met zich mee.

Regels voor groothandel

Volgens de geneesmiddelenwet is het verplicht dat er ten minste één leidinggevende in bezit is van het diploma Drogist als het bedrijf UAD-geneesmiddelen verkoopt. De groothandel is verplicht te controleren of er een leidinggevende in dienst is die in het bezit is van het diploma drogist. Zij kunnen daarvoor een kopie diploma drogist en een kopie arbeidscontract opvragen. Dit is een tijdrovende bezigheid. Dit kan sneller en efficiënter. E-Beat is bevoegd de groothandel te informeren of je winkel UAD-geneesmiddelen mag inkopen en verkopen.

Regels voor de verkoop

In ieder bedrijf dat UAD-geneesmiddelen verkoopt, dient tijdens openingstijden een gediplomeerd assistent drogist of drogist aanwezig te zijn. Bij het schap moet het bedrijf de consument informeren bij wie of waar zij informatie kan krijgen als zij vragen over de zelfzorggeneesmiddelen heeft.
Hoe ruimer de openingstijden, des te meer gediplomeerden er nodig zijn.

Wat houdt het Certificeren in?

Het is het bewijs aan de groothandel, de consument en de controlerende instantie (IGZ) dat je bedrijf aan de regels voldoet.

Voordelen

  • Het schapcertificaat zorgt dat je aan de informatieplicht voldoet
  • Het is een bewijs aan de consument dat je bedrijf deskundig is op het gebied van zelfzorg
  • Het is een bewijs aan de groothandel dat zij UAD-geneesmiddelen mogen leveren
  • Besparing administratieve lasten

Hoe werkt het?

Ondernemers hebben weinig tijd. De tijd wil je het liefste besteden aan je klant. Wij maken het gemakkelijk door de administratieve handelingen voor je te regelen.  E-Beat controleert jaarlijks samen met jou het aantal gediplomeerden. Hierdoor ben je er zeker van dat je over voldoende gediplomeerd assistent drogisten en drogisten beschikt. Voldoet je bedrijf, dan worden de namen van de gediplomeerden op het schapcertificaat vermeld. Wij informeren je groothandel. Deze kan blijven leveren, je hoeft zelf geen kopieën te versturen.

Bedrijven die deelnemen ontvangen een raamsticker en een schapcertificaat. De raamsticker bevestig je bij de ingang. Het schapcertificaat bij het schap waar de zelfzorggeneesmiddelen gepresenteerd worden. De klant ziet direct wie de gediplomeerden zijn die aangesproken kunnen worden.
De raamsticker en het schapcertificaat zijn op jaar gedateerd.

Drogisterijcollege en Pharmacon diploma’s

Ieder bedrijf kan deelnemen. Ongeacht waar de gediplomeerden het diploma gehaald hebben. Medewerkers met een diploma behaald bij Drogisterijcollege worden automatisch geregistreerd. Een medewerker met een Pharmacon diploma (drogist of assistent drogist), kun je laten registreren. Download daarvoor het formulier. De medewerker wordt dan bijgeschreven in het register van geslaagden. Deze registratie is eenmalig.

Download het registratieformulier

Neem contact op

Regels voor verkopen UAD-geneesmiddelen