Sociale Hygiene‎

 285,00 Excl. BTW

Online opleiding (zelfstudie) sociale hygiëne + examentraining en inclusief SVH sociale hygiëne examen. 93% slagingskans!

Doe de gratis Proefles >>

 • Online sociale hygiëne cursus = Zelfstudie
 • Het SVH examen plan je vanuit je account zelf in
 • Het SVH sociale hygiëne examen wordt digitaal afgenomen, onder toezicht examinator / surveillant
 • De kosten zijn inclusief SVH examen Sociale Hygiëne

 

Op voorraad

 • Beschrijving

Diploma Sociale Hygiëne

Het diploma sociale hygiëne heb je nodig als je in een slijterij, borrelshop, sportkantine of in de horeca werkt. Na het halen van het examen , word je door de Landelijke Examencommissie (LEC-SVH) bijgeschreven in het Register Sociale Hygiëne. Je ontvangt dan de SVH Verklaring kennis en inzicht sociale hygiëne. Daarmee kun je de vergunning aanvragen bij de gemeente.
Sociale hygiëne gaat over het gedrag tussen mensen. De omgang met elkaar, maar ook de zorg voor elkaar. Aanbieders van alcoholhoudende dranken hebben de plicht zorgvuldig met de koper of gebruiker om te gaan. In de online opleiding ligt de nadruk op de omgang met klanten (winkels) / gasten (horeca en sportkantines).

Inhoud van de opleiding en het SVH examen

De e-learning opleiding sociale hygiëne heeft 7 lessen. Na iedere les volgt een zelftoets. Zodra je alle lessen hebt afgerond, volgt de toelatingstest. Haal je deze test, dan ben je klaar om je aan te melden voor het examen. Het SVH examen wordt digitaal afgenomen. Je examen doe je onder toezicht van een examinator.
De lesstof behandelt de volgende onderdelen:

 1. Definitie Sociale Hygiëne
 2. Het ondernemerschap, wet-, en regelgeving
 3. Wat is Sociale Vaardigheden
 4. Sociaal Vaardige Gespreksmodellen
 5. Omgaan met agressie
 6. Alcohol en Tabak
 7. Drugs en Gokken
 • Toelatingstest aansluitend na les 7
 • Na het halen van de toelatingstest volgt geautomatiseerde inschrijving voor het SVH examen via E-Beat
 • De examendatum en de locatie zijn flexibel in te plannen
 • Maandag tot en met vrijdag worden examens in Hilversum afgenomen

Tijdsbesteding

De voorbereiding is online. Gemiddeld zul je tussen de 3 en 8 uur tijd nodig hebben. Dit is inclusief de toelatingstest. Dan ben je klaar om je aan te melden voor het examen. Houd er rekening mee dat je ongeveer twee dagen na deze inschrijving examen kunt doen.

SVH examen sociale hygiëne

De vaste examenlocatie is Hilversum. Het digitale examen telt 40 multiple choice vragen. Je hebt 40 minuten om het examen te maken.

Snel het diploma halen

Je kunt vandaag nog starten. Bestel online en na de verwerking ontvang je de activatiecode. Mocht je het diploma snel nodig hebben, dan kun je zelfs 3 dagen later examen doen. De opleiding is online. Je bepaalt je eigen tempo. Je leert wanneer het  jou het beste uitkomt.