Nascholing voor gediplomeerden

Verkoudheid, griep en corona worden veroorzaakt door een virus. De gezondheidsklachten lijken op elkaar.

In deze nascholing worden verschillende virussen behandeld. Hoe virussen zich verspreiden en welke maatregelen je kunt nemen om besmetting te voorkomen. Tevens wordt behandeld hoe je de verschillende gezondheidsklachten kunt herkennen. Met aansluitend de adviezen die daarbij passen.

Nascholing Verkoudheid – Griep – Corona

Veel klachten die voorkomen bij verkoudheid, griep en corona lijken op elkaar. Waakzaamheid is geboden. De virussen zijn er, daar moeten we dus mee leven. Er zijn een aantal leef- en omgangsregels die helpen om de verspreiding van virussen tegen te gaan. Dit zijn algemene aanwijzingen. Neem je ze in acht, dan zorg je ook dat verkoudheid en griep minder verspreiden.

Inhoud

Behandeld wordt wat een virus (algemeen) is. Hoe een virus zich kan verspreiden. Welke (eenvoudige) maatregelen wij kunnen nemen om de verspreiding te minimaliseren. Het geeft je inzicht en helpt je een gezonde leefomgeving te creëren.

Geneesmiddelenwet – Verantwoorde zorg | niet-recept geneesmiddelen

De geneesmiddelenwet vereist dat tijdens openingstijden iedere consument met vragen over zelfzorggeneesmiddelen of gezondheidsklachten voorlichting moet kunnen krijgen. De verkoper dient Verantwoorde Zorg te kunnen bieden. Zie hiervoor artikel 62 van de geneesmiddelenwet.

Werken met geneesmiddelen of het verkopen van geneesmiddelen vraagt zorgvuldigheid. Daarom is het wenselijk regelmatig vakkennis bij te houden. Dit is wettelijk niet verplicht. Je moet zelf zorgen dat je de vakkennis op orde houdt.

Direct starten met deze Online Nascholing

Je kunt de nascholing online kopen: € 29,- inclusief BTW.
Bij de keuze afrekenen met iDeal ontvang je (vrijwel) direct de activatie-code voor de nascholing. Kies je voor bankoverschrijving, dan wordt de code verstrekt zodra de betaling is bijgeschreven. Met de code activeer je de nascholing in je opleidingsaccount. Heb je nog geen opleidingsaccount, dan maak je met de code een persoonlijk account aan.

De nascholing is geheel online. Na het behalen van de toets, ontvang je een certificaat van deelname in je account.

Waarom Nascholen voor gediplomeerd drogisten en assistent-drogisten

Gediplomeerd drogisten en assistent-drogisten hebben een degelijke vakopleiding gevolgd. Zij kunnen op een verantwoorde manier klanten adviseren over het gebruik van zelfzorggeneesmiddelen. Omdat er steeds weer nieuwe ontwikkelingen zijn, is het belangrijk om kennis bij te houden. De kennis van de drogist en assistent-drogist blijft op peil met deze nascholing.

Nascholen is wettelijk niet verplicht.

Een diploma Drogist of Assistent Drogist dat behaald is bij Drogisterijcollege en ook bij Pharmacon is levenslang geldig. Ook al is het nascholen niet wettelijk verplicht, het bijhouden van vakkennis is zeker wenselijk.