Paracetamol is het thema van de online nascholing voor het voorjaar 2021

Pijnstillers worden vanuit zelfzorg veel verkocht. Paracetamol heeft daar een aanzienlijk aandeel in.

Nascholen voor gediplomeerd drogisten en assistent-drogisten

Gediplomeerd drogisten en assistent-drogisten hebben een degelijke vakopleiding gevolgd. Zij kunnen op een verantwoorde manier klanten adviseren over het gebruik van zelfzorggeneesmiddelen. Omdat er steeds weer nieuwe ontwikkelingen zijn, is het belangrijk om kennis bij te houden.
De kennis van de drogist en assistent-drogist blijft op peil met deze nascholing. Het CBD (de brancheorganisatie voor drogisterij-speciaalzaken) raadt ook alle gediplomeerden aan om zich na te scholen. Op die manier blijft de vakkennis op peil en kan de klant rekenen op een actueel en deskundig zelfzorgadvies.

Nascholen is wettelijk niet verplicht. Een diploma behaald bij Drogisterijcollege en Pharmacon is levenslang geldig. Bijhouden van vakkennis is zeker wenselijk.

Geneesmiddelenwet – Verantwoorde zorg | niet-recept geneesmiddelen

De geneesmiddelenwet vereist dat tijdens openingstijden iedere consument met vragen over zelfzorggeneesmiddelen of gezondheidsklachten voorlichting moet kunnen krijgen. De verkoper dient Verantwoorde Zorg te kunnen bieden. Zie hiervoor artikel 62 van de geneesmiddelenwet.
Omdat het werken met geneesmiddelen of het verkopen van geneesmiddelen, zorgvuldigheid vraagt, is het noodzakelijk de vakkennis bij te houden. Zorg dan ook dat de vakkennis op orde is en dat er altijd voldoende advies gegeven kan worden.

Direct starten Nascholing Paracetamol

Je kunt de cursus online kopen: € 49,- inclusief BTW.
Bij de keuze afrekenen met iDeal ontvang je (vrijwel) direct de activatie-code voor de nascholing. Kies je voor bankoverschrijving, dan wordt de code verstrekt zodra de betaling is bijgeschreven. Met de code activeer je de nascholing in je opleidingsaccount. Heb je nog geen opleidingsaccount, dan maak je met de code een persoonlijk account aan.
De nascholing is geheel online.

Inhoud online Nascholing Voorjaar 2021

De online nascholing bevat alle relevante informatie over paracetamol. En hoe deze geadviseerd kunnen worden aan de klant die daarom vraagt. Er wordt ingegaan op het advies, op de verschillende aflever statussen, de producten en over het werken met deze producten in de winkel. Hierbij wordt de richtlijn van het CBL gehanteerd.
De nascholing is online. De nascholing wordt afgesloten met een toets. En je resultaat wordt geregistreerd/ opgeslagen. Een Certificaat als bewijs van afronden ontvang je in je account.