Spoedcursus drogist

Bij aankoop wordt direct het wettelijk erkend examen drogist gekocht

Speciaal voor Apothekers hebben wij de spoedcursus drogist opgezet. Op een niet BIG geregistreerde locatie mogen zonder diploma Drogist, geen UAD geneesmiddelen verkocht worden. Menig apotheker heeft een extra locatie. De apotheker is medisch onderlegd. Hij / zij kan dan ook zeer snel het diploma drogist halen. Om die reden hebben wij deze verkorte cursus opgezet.

Inhoud van de opleiding

De cursus is een voorbereiding op het examen Drogist. Deze voorbereiding is door een apotheker in korte tijd te doen. Het helpt de apotheker de valkuilen te omzeilen. Valkuilen zijn de medische kennis. Een drogist mag geen medisch advies geven, terwijl een apotheker niet anders doet. Het verkopen van zelfzorggeneesmiddelen is gericht op zelfzorg. De consument komt voor de aankoop van een zelfzorggeneesmiddel naar de vestiging. Het doel is een product te kopen. Ze komt niet voor medisch advies. De kunst is dus de aankoop goed te begeleiden. Te voorzien van het juiste gebruiksadvies. De aard, het doel, de te verwachten gevolgen en de risico’s op bijwerkingen voor de gezondheid staan centraal in het koopadvies. Zelfzorggeneesmiddelen wijken qua doseeradvies vaak af van de medicijnen waar de apotheker mee werkt. Dit wordt in deze voorbereiding behandeld.

Examen Drogist bij Drogisterijcollege

Het examen wordt afgenomen door Drogisterijcollege. Het wettelijk erkende examen bestaat uit multiple choice vragen. Drogisterijcollege biedt de mogelijkheid om het examen in Hilversum te doen, op de locatie van Drogisterijcollege, of online. De organisatie is ISO 27001 gecertificeerd. Examens worden op iedere dinsdag fysiek afgenomen en iedere donderdag online.

Na afloop van het examen ontvangt de kandidaat een voorlopige uitslag. Na beoordeling door de examencommissie wordt de definitieve uitslag bekend gemaakt. Het diploma volgt binnen 10 dagen. De kandidaat wordt nadat het examen met goed gevolg is afgenomen, opgenomen in het register van geslaagden.

Kosten

Vrijstelling Drogist ex BTW BTW Totaal
Opleiding online € 175,00 € 36,75 € 211,75
Oefenexamens set van 20 € 57,50 € 12,08 € 69,58
Examenkosten Drogisterijcollege:
examen Drogist
€ 225,00 € 47,25 € 272,25

inclusief examenkosten

Speciaal voor Apothekers

  • 2 uur voorbereiding voor examen Drogist

  • Online voorbereiding
  • Wettelijk erkend examen bij Drogisterijcollege

  • De ideale weg voor apothekers met een locatie zonder BIG registratie, zodat UAD geneesmiddelen verkocht kunnen worden

De spoedcursus bestaat uit

• 2 lessen

• 2 zelftoetsen

• 1 toelatingsexamen

Optioneel: 20 oefenexamens. Dit is een optie die wordt aangeboden.