STOPTOBER is het thema van de nascholing voor het najaar 2020

Tijdens de actie Stoptober doen tienduizenden mensen mee om 28 dagen lang niet te roken met als doel om blijvend te stoppen.

Voor gediplomeerd drogisten en assistent-drogisten

Gediplomeerd drogisten en assistent-drogisten hebben een degelijke vakopleiding gevolgd. Zij kunnen op een verantwoorde manier klanten adviseren over het gebruik van zelfzorggeneesmiddelen. Omdat er steeds weer nieuwe ontwikkelingen zijn, is het belangrijk om kennis bij te houden.
De kennis van de drogist en assistent-drogist blijft op peil met deze nascholing STOPTOBER. Het CBD (de brancheorganisatie voor drogisterij-speciaalzaken) raadt ook alle gediplomeerden aan om zich na te scholen. Op die manier blijft de vakkennis op peil en kan de klant rekenen op een actueel en deskundig zelfzorgadvies.

Nascholen is wettelijk niet verplicht. Een diploma behaald bij Drogisterijcollege en Pharmacon is levenslang geldig. Toch is het bijhouden van vakkennis wenselijk.

Initiatiefnemers STOPTOBER

Stoptober is een initiatief van KWF Kankerbestrijding, Hartstichting, Longfonds, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Trimbos-Instituut, GGD GHOR Nederland, en Alliantie Nederland Rookvrij. Het is dit jaar de zesde jaargang van Stoptober. De afgelopen vijf jaar waren er ruim een kwart miljoen deelnemers.

Vanwege de aandacht in de landelijke media, is het aan te bevelen deze nascholing voor het einde van de maand september 2020 af te ronden.

Direct starten STOPTOBER

Je kunt de cursus online kopen: € 49,- inclusief BTW.
Bij de keuze afrekenen met iDeal ontvang je (vrijwel) direct de activatie-code voor de nascholing. Kies je voor bankoverschrijving, dan wordt de code verstrekt zodra de betaling is bijgeschreven. Met de code activeer je de nascholing in je opleidingsaccount. Heb je nog geen opleidingsaccount, dan maak je met de code een persoonlijk account aan.
De nascholing is geheel online.

Inhoud STOPTOBER nascholing

De nascholing bevat alle relevante informatie over de nicotinevervangers. En hoe deze geadviseerd kunnen worden aan de klant die daarom vraagt. Het grootste gedeelte van het assortiment heeft de afleverstatus AV. Een enkel product is een UAD-geneesmiddel.
De nascholing is online. De nascholing wordt afgesloten met een toets. En je resultaat wordt geregistreerd/ opgeslagen.

Geneesmiddelenwet – Verantwoorde zorg | niet-recept geneesmiddelen

De geneesmiddelenwet vereist dat tijdens openingstijden iedere consument met vragen over zelfzorggeneesmiddelen of gezondheidsklachten voorlichting moet kunnen krijgen. De verkoper dient Verantwoorde Zorg te kunnen bieden. Zie hiervoor artikel 62 van de geneesmiddelenwet.
Omdat het werken met geneesmiddelen of het verkopen van geneesmiddelen, zorgvuldigheid vraagt, is het noodzakelijk de vakkennis bij te houden. Zorg dan ook dat de vakkennis op orde is en dat er altijd voldoende advies gegeven kan worden.