Opleiding Verkoop in de Drogisterij

Met het diploma Verkoop in de Drogisterij bewijs je dat je over basiskennis beschikt om in de drogisterij te kunnen werken. De opleiding Verkoop in de Drogisterij is speciaal voor mensen die kort geleden zijn begonnen met werken in een drogisterij of van plan zijn dat te gaan doen. De opleiding is uitermate geschikt voor parttime medewerkers, zoals weekeind krachten.

Een winkel of een bedrijf waar UAD geneesmiddelen verkocht worden, dient minimaal een gediplomeerd drogist in dienst te zijn. Wettelijk is bepaald dat advies over UAD geneesmiddelen alleen gegeven mag worden door een gediplomeerd assistent drogist of drogist.
Een medewerker met het diploma Verkoop in de Drogisterij mag wel verkopen, maar geen advies geven. Het diploma heeft geen erkenning vanuit de Geneesmiddelenwet.
De opleiding Verkoop in de Drogisterij is wel de basis om door te groeien naar assistent drogist of drogist.

Inhoud van de opleiding

De praktijkgerichte opleiding heeft 7 lessen, zelftoetsen en een toelatingsexamen. Het examen wordt gedaan bij Drogisterijcollege, in 2010 door de minister van VWS aangewezen als erkend examenbureau. De volgende inhoud wordt behandeld:

 • de geneesmiddelenwet;
 • verantwoorde zorg;
 • verschil tussen assistent drogist en drogist;
 • rol van de medewerker met het diploma Verkoop-in-de-Drogisterij
 • meest voorkomende gezondheidsklachten;
 • meest gevraagde zelfzorg geneesmiddelen;
 • verschillende gezondheidsklachten en de bijbehorende UAD geneesmiddelen;
 • communicatie met de klant: wat mag wel en wat mag niet.

Na het behalen van het diploma Verkoop in de Drogisterij heb jij de basis kennis van de zelfzorggeneesmiddelen en de bijbehorende klachten. Je bent met recht dan de trotse bezitter van het vakdiploma Verkoop in de Drogisterij van Drogisterijcollege.

Tijdsbesteding

De geavanceerde leeromgeving van E-Beat helpt je bij het plannen van de opleiding verkoop in de drogisterij. Je krijgt een studie advies op maat. Volg je dit advies en gebruik je de studiemiddelen, dan ben jij in maximaal 6 weken de trotse bezitter van het diploma Verkoop in de Drogisterij.

Wettelijke erkenning

Assistent Drogist en Drogist zijn wettelijk erkende diploma’s. Dit staat in de Geneesmiddelenwet artikel 62. Verkoop in de Drogisterij is de voorbereiding voor de wettelijk erkende diploma’s. Alleen de gediplomeerd assistent drogist en drogist zijn bevoegd om advies te geven over het gebruik van UAD geneesmiddelen.

Methode

De drogisterij opleidingen van E-Beat kun je online volgen vanaf je eigen pc of tablet. Online leren vraagt discipline. E-Beat heeft alle middelen beschikbaar om je te helpen de opleiding succesvol af te ronden. Zo is er een studie advies, een agenda, een vakdocent, een werkboek en zijn er oefenexamens. Volg je de adviezen op, dan slaag je zeker.

Bij aanvang van de opleiding verkoop in de drogisterij krijg je de studiewijzer en agenda planner. De agenda kun je overzetten naar een smartphone, zodat je altijd je lesrooster bij je hebt. Wij raden je aan wekelijks minstens 2 uur voor je opleiding in te plannen. Geregeld studeren aan de opleiding, zorgt voor beter resultaat.

Verkoop in de Drogisterij: de laagste prijs

ex BTW BTW Totaal
Opleiding online € 100,00 €21,00 € 121,00
Examenkosten Drogisterijcollege € 50,00 € 10,50 € 60,50
Totaal € 150,00 € 181,50

Verkoop in de Drogisterij: direct beginnen

Zelfstandig ondernemers en particulieren kunnen de opleiding (-en) online kopen. Afrekenen met iDeal. Daarna ontvang je vrijwel direct de vouchercode voor de opleiding. Met deze code maak je een studie account aan. zodra het account is aangemaakt, wordt je opleiding geactiveerd. Je kunt direct starten. Zelfstandig ondernemers krijgen de mogelijkheid de voortgang te bewaken via de eigen EMS.

Personeelsmanagers kunnen een afspraak maken over het verwachte aantal deelnemers. Via het EMS worden opleidingen uitgegeven. De medewerkers kunnen direct beginnen met de opleiding.

De opleiding: verkoop in de drogisterij

 • basiskennis om in de drogisterij te kunnen werken
 • voor mensen die kort geleden zijn begonnen met werken in een drogisterij
 • examen wordt afgenomen door Drogisterijcollege

De opleiding bestaat uit

 • 7 lessen
 • 7 zelftoetsen
 • een toelatingsexamen
 • examen verkoop in de drogisterij bij Drogisterijcollege
 • de examenkosten zijn inclusief 2 gratis herkansingen

Studietijd ongeveer 6 weken